AKTUALNOŚCI

PONIEDZIAŁEK 03/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, wędlina drobiowa, ser żółty, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Koperkowa z ziemniakami
  • II danie: Naleśniki z serem białym, polewa z jogurtu naturalnego/ jabłuszko prażone, kompot owocowy
  • Podwieczorek: Owoce

WTOREK 04/06/2019

  • Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Pomidorowa z ryżem
  • II danie: Ziemniaczki, filet z kurczaka grillowany, młoda kapusta z koperkiem zasmażana, kompot
  • Podwieczorek: serki truskawkowe Bakuś

ŚRODA 05/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, warzywa, kakao
  • Zupa: Żurek z ziemniakami
  • II danie: Kasza pęczak, gulasz z indyka z cukinią i papryką, surówka colesław z sosem jogurtowo – majonezowym
  • Podwieczorek: Chałka z masełkiem, dżem niskosłodzony

CZWARTEK 06/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, serek wiejski, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Jarzynowa z młodych warzyw z ziemniakami
  • II danie: Makaron spaghetti z mięsem mielonym, sosem pomidorowym ze świeżą bazylią, sałata z rzodkiewkami i jogurtem naturalnym, kompot
  • Podwieczorek: Kisiel

PIĄTEK 07/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasta z makreli, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ryżanka
  • II danie: Ziemniaki, Filet z miruny pieczony z ziołami, surówka z kiszonej kapusty z oliwą,  kompot
  • Podwieczorek: herbatniki zbożowe, owoce

 

PONIEDZIAŁEK 10/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, polędwica sopocka, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
  • II danie: Ryż, polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym, surówka z młodych warzyw, Kompot owocowy
  • Podwieczorek: Owoce

WTOREK 11/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, ketchup, warzywa, kakao
  • Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami
  • II danie: Domowe pierożki z mięsem z indyka, mizeria z jogurtem naturalnym, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Owoce, Ciastka zbożowe

ŚRODA 12/06/2019

  • Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Brokułowa z kaszą jaglaną
  • II danie: Ziemniaki, kotlecik pożarski, surówka z marchwi i jabłka, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Owoce, wafle ryżowe

CZWARTEK 13/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, ser biały ze szczypiorkiem, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Kasza gryczana, klopsiki  w sosie własnym, surówka colesław, Kompot owocowy
  • Podwieczorek: Owoce

PIĄTEK 14/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, ser żółty, dżem, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Botwinka
  • II danie: Makaron z serem białym / z polewą truskawkową, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: herbatniki zbożowe, owoce

 

PONIEDZIAŁEK 17/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, kiełbasa żywiecka, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ziemniaczana
  • II danie: Makaron muszelki, potrawka z kurczaka z papryką i cukinią, surówka wiosenna, Kompot owocowy
  • Podwieczorek: Owoce

WTOREK 18/06/2019

  • Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Koperkowa
  • II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Owoce, Misie Lubisie

ŚRODA 19/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, ketchup, warzywa, kakao
  • Zupa: Krupnik tradycyjny z ziemniakami
  • II danie: Pierogi z serem, sos jogurtowy, jabłuszko prażone, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Owoce, biszkopty

 

PONIEDZIAŁEK 24/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, wędlina drobiowa, ser żółty, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami
  • II danie: Makaron z serem białym, z polewą truskawkową, kompot owocowy
  • Podwieczorek: Serki truskawkowe Bakuś

WTOREK 25/06/2019

  • Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka colesław z sosem jogurtowo – majonezowym, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Owoce

ŚRODA 26/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, warzywa, kakao
  • Zupa: Jarzynowa z młodych warzyw z  makaronem
  • II danie: Ziemniaki, gołąbek z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, Kompot  owocowy
  • Podwieczorek: Chałka z masełkiem, dżem niskosłodzony

CZWARTEK 27/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, serek wiejski, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Botwinka z ziemniakami
  • II danie: Ryż, eskalopki z indyka w sosie własnym, kalafior z bułka tartą i masełkiem, Kompot owocowy
  • Podwieczorek: Kisiel

PIĄTEK 28/06/2019

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasta z makreli, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ogórkowa
  • II danie: Ziemniaki, Kotlet z miruny, surówka z białej kapusty z ogórkami i marchewką,  kompot owocowy
  • Podwieczorek: herbatniki zbożowe, owoce

W dniu 5 czerwca w środę odwiedzi nas Teatr Urwis z interaktywnym przedstawieniem „Bezpieczny Świat”. Zapraszamy wszystkie dzieci do oglądania i aktywnego udziału w przedstawieniu.

Bezpieczny świat: Mała mieszkanka planety Totitu o imieniu Tuti, wyrusza w kosmiczną podróż. Przypadkiem trafia na planetę Ziemia i wraz z dziećmi poznaje zasady bezpieczeństwa. Autorskie przedstawienie, uczące dzieci podstawowych zasad zachowania bezpieczeństwa w ruchu ulicznym oraz podczas zabaw. Bajka o charakterze interaktywnym.


Jadłospis 2019.05

DATA ŚNIADANIE ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek

6/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/

Serek wiejski

Warzywa: rzodkiewka/ roszponka

Kakao

 

Zacierkowa z natką pietruszki Makaron spaghetti z sosem pomidorowym ze świeżą bazylią z tartym serem żółtym

Surówka z ogórka kwaszonego z oliwą Kompot owocowy

Kisiel owocowy/ biszkopty

Owoce

Wtorek

7/05

 

Owsianka na mleku

Pieczywo mieszane z masełkiem/

dżem

Herbata rumiankowa

Pomidorowa z ryżem Ziemniaki

Kotleciki mielony wieprzowy/ surówka z marchwi z jabłuszkiem

Kompot owocowy

Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego

Wafelki ryżowe

Środa

8/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ pasztet wiejski

Warzywa: Ogórek kwaszony

Herbata z cytryną

Rosołek z kury zagrodowej z  drobnym makaronem Domowe pierożki z mięsem z indyka

Surówka wiosenna z sosem jogurtowym

Kompot owocowy

Chałeczka z masełkiem i domowymi powidłami śliwkowymi

Owoce

Czwartek

9/05

Pieczywo mieszane z masełkiem/ szynka wiejska/  ser żółty

Warzywa: papryka

Herbata owocowa z sokiem malinowym

Botwinka z ziemniakami Kasza gryczana

Kolorowy kociołek mięsno warzywny z cukinią i marchewką

Surówka colesław

Kompot owocowy

Owoce

Ciasteczka zbożowe

Piątek

10/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ pasta rybna

Warzywa: pomidory

Herbata owocowa

Ogórkowa z ziemniakami Naleśniki z serem białym i polewą jogurtową

Jabłuszko prażone z cynamonem

Kompot owocowy

Owoce

Biszkopty

 

 

DATA ŚNIADANIE ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek

13/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ kiełbaska krakowska/ ser żółty

Warzywa: rzodkiewka, roszponka

Kakao

Koperkowa  z ziemniakami Ryż paraboliczny z polędwiczkami drobiowymi w sosie śmietanowo – szpinakowym/

Surówka wiosenna z oliwą

Kompot owocowy

Owoce

Budyń czekoladowy

 

Wtorek

14/05

 

Płatki jaglane na mleku/ suszone morele

Pieczywo mieszane  z masełkiem/ dżem

Herbata miętowa

Ryżanka Ziemniaki

Kotlecik pożarski/ mizeria z jogurtem

Kompot owocowy

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Owoce

Środa

15/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ parówki z szynki/ ketchup

Warzywa: Ogórek świeży

Herbata owocowa

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami Makaron świderki z białym serem z polewą truskawkową

Kompot owocowy

Owoce

Wafle kukurydziane

Czwartek

16/05

 

Pieczywo mieszane  z masełkiem/ polędwica sopocka/ ser żółty

Warzywa: Papryka, rukola

Herbata żurawinowa

Kalafiorowa  z ziemniakami Kasza pęczak/ pulpecika w sosie pomidorowym z bazylią

Marchewka z groszkiem na ciepło

Kompot owocowy

Chałka z masełkiem i dżemem niskosłodzonym

Owoce

Piątek

17/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ jajko na twardo ze szczypiorkiem/ polędwica drobiowa

Warzywa: pomidor

Mleko waniliowe

Pomidorowa z makaronem Ziemniaki/ filet rybny panierowany/ warzywa po grecku

Kompot owocowy

Owoce

Ciastka zbożowe

 

DATA ŚNIADANIE ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek

20/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ szyneczka drobiowa/ ser żółty

Warzywa: papryka

Kakao

Ziemniaczana z natką z pietruszki Makaron spaghetti z sosem bolognese

Surówka colesław z sosem jogurtowo – majonezowym

Kompot owocowy

Serek homogenizowany waniliowy

Owoce

Wtorek

21/05

Płatki jaglane na mleku

Pieczywo mieszane z masełkiem/ Dżem

Herbata owocowa

 Rosołek z kury zagrodowej z drobnym makaronem Ziemniaczki/ nuggetsy z kurczaka/ surówka z czerwonej kapusty

Kompot owocowy

Galaretka owocowa

Owoce

 

Środa

22/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ serki waniliowe

Kakao

Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami Kasza gryczana/ gołąbki w sosie pomidorowym

Mizeria

Kompot owocowy

Owoce

Wafle ryżowe

Czwartek

23/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ kiełbasa krakowska/  ser żółty

Warzywa: rzodkiewka, sałata

Herbata ziołowa

Zupa z brukselki z ziemniakami Ryż paraboliczny/ bioderko z kurczaka w sosie własnym/ fasolka na ciepło

Kompot owocowy

Owoce

Ciasteczka owsiane

Piątek

24/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ pasta z jajka ze szczypiorkiem/ szyneczka wieprzowa

Warzywa: papryka, rzodkiewka

Kakao

 

Jarzynowa z młodych warzyw z ziemniakami Domowe kluseczki leniwe z polewą jogurtową/ surówka z marchwi na słodko

Kompot owocowy

Owoce

Biszkopty

 

DATA ŚNIADANIE ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek

27/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ szyneczka drobiowa/ ser żółty

Warzywa: rzodkiewka

Kakao

Kalafiorowa z ziemniakami Risotto z kurczakiem i warzywami/ marchewka mini na ciepło

Kompot owocowy

Budyń śmietankowy

Owoce

Wtorek

28/05

 

Płatki ryżowe na mleku

Pieczywa mieszanego z masełkiem/ dżem

Herbata miętowa

Pomidorowa z ryżem Ziemniaki/ kotlecik mielony/ buraczki na ciepło

Kompot owocowy

Ciasto drożdżowe

Owoce

Środa

29/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ twarożek z sera białego z jogurtem naturalnym/ dżem niskosłodzony/ Kakao Zacierkowa z natką pietruszki Domowe pierożki ze szpinakiem i serem feta/ surówka z kapusty pekińskiej z warzywami

Kompot  owocowa

Owoce

Ciasteczka zbożowe

Czwartek

30/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ parówki z szynki/ ketchup

Warzywa: pomidor

Herbata ziołowa

Jarzynowa z ziemniakami Ryż paraboliczny/ pulpeciki z indyka  z płatkami owsianymi w sosie własnym/ surówka wiosenna z oliwą

Kompot owocowy

Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami Owoce
Piątek

31/05

 

Pieczywo mieszane z masełkiem/ Jajecznica ze szczypiorkiem/ ser żółty

Warzywa: pomidor

Kakao

Ogórkowa z ziemniakami Ziemniaki/ burger z miruny/ surówka z kiszonej kapusty

Kompot owocowy

Owoce

Misie Lubisie

 

 


Zapraszamy dzieci wraz z rodzicami i rodzeństwem na RODZINNE WARSZTATY WIELKANOCNE.
15 kwietnia – poniedziałek w godzinach 17:00 – 19:00.

Będziemy wykonywali ozdoby świąteczne.


Zapraszamy wszystkie dzieci na przedstawienie teatralne „Pory roku” w wykonaniu krakowskiego teatru Urwis.
Teatr odwiedzi nas 10 kwietnia o godz. 10:00.

Spektakl, w którym poznajemy Ksenię, wysportowaną, energiczną dziewczynę, która zapoznaje dzieci z przyrodą, zmieniającą się w trakcie trwania roku. Ksenia propaguje sport i zdrowy styl życia. W trakcie całorocznej przygody spotyka postacie, które nie dbają o swoje zdrowie i próbuje ich zmienić na lepsze. Autorskie przedstawienie, interaktywne dla dzieci.


PIĄTEK  01/03

  • Śniadanie: Kanapki z pieczywa mieszanego, jajecznica ze szczypiorkiem, ser żółty, papryka, kakao
  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, hamburger rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z dżemem niskosłodzonym, owoce

PONIEDZIAŁEK  4/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serek wiejski, warzywa, herbata z cytryną
  • Zupa: Koperkowa ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, strogonow z indyka, kalafior na ciepło, kompot
  • Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, owoce

WTOREK 5/03

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Rosół z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z wiosenna, kompot
  • Podwieczorek: herbatniki zbożowe, owoce

ŚRODA 6/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, warzywa, kakao
  • Zupa: Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
  • II danie: Pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty, kompot
  • Podwieczorek: Marchewka do pochrupania

CZWARTEK 7/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynka drobiowa, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ryżanka
  • II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki na ciepło , kompot
  • Podwieczorek: Galaretka owocowa

PIĄTEK 8/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasta z makreli, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Jarzynowa z ziemniakami
  • II danie: Kluski leniwe z polewą jogurtową, surówka z marchwi,  kompot
  • Podwieczorek: Owoce

PONIEDZIAŁEK  11/03

  • Śniadanie: Pieczywa mieszane, szynka wiejska, ser żółty, warzywa, kakao
  • Zupa: Krupnik z ziemniakami
  • II danie: Makaron świderki, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z wiosenna, kompot
  • Podwieczorek: Budyń, owoce

WTOREK 12/03

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Pomidorowa z ryżem
  • II danie: Ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty, kompot
  • Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy, owoce

ŚRODA 13/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasztet, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, kakao
  • Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, pulpety w sosie pieczeniowym, surówka colesław, kompot
  • Podwieczorek: Owoce

CZWARTEK 14/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynka wiejska, ser żółty, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
  • II danie: Naleśniki z serem białym i polewą jogurtową, jabłuszko prażone, kompot
  • Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe, owoce

PIĄTEK 15/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, kakao
  • Zupa: Kalafiorowa z zacierkami
  • II danie:, Ziemniaki, filet z miruny w łatkach kukurydzianych, marchewka mini na ciepło, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z masełkiem i dżemem niskosłodzonym, owoce

PONIEDZIAŁEK  18/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynka wiejska, ser  żółty, warzywa,  kakao
  • Zupa: Żurek kiełbaską z ziemniakami
  • II danie: Kasza jęczmienna, eskalopki drobiowe w sosie własnym, marchewka glazurowana, kompot
  • Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy, owoce

WTOREK 19/03

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Rosół
  • II danie: Ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z buraczka z jabłkiem, kompot
  • Podwieczorek: Galaretka owocowa

ŚRODA 20/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ser żółty, warzywa, kakao
  • Zupa: Kapuśniak  z ziemniakami
  • II danie: Ryż potrawka z kurczaka, surówka z selera marchwi i jabłka, kompot
  • Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, owoce

CZWARTEK 21/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, warzywa, herbata
  • Zupa: Krupnik tradycyjny
  • II danie: Ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, surówka colesław, kompot
  • Podwieczorek: Biszkopty, owoce

PIĄTEK 22/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, ser żółty, warzywa, kakao
  • Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
  • II danie: Makaron z serem białym i polewą truskawkową, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, wafle kukurydziane

PONIEDZIAŁEK 25/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynka wiejska, ser żółty, warzywa, kakao
  • Zupa: Brokułowa z ziemniakami
  • II danie: Spaghetti bolognese, surówka colesław, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z masłem i powidłami, owoce

WTOREK 26/03

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka glazurowana, kompot
  • Podwieczorek: Owoce

ŚRODA 27/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, twarożek na słodko, kakao
  • Zupa: Barszcz ukraiński z ziemniakami
  • II danie: Ryż, pieczone udko z kurczaka, surówka białej kapusty, kompot
  • Podwieczorek: Budyń czekoladowy, owoce

CZWARTEK 28/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, warzywa, herbata ziołowa
  • Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami
  • II danie: Ziemniaki, pierś z kurczaka panierowana, kapusta zasmażana , kompot
  • Podwieczorek: Owoce, ciasteczka zbożowe

PIĄTEK 29/03

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ser żółty, warzywa, kakao
  • Zupa: Kapuśniak z kiszonej kapusty
  • II danie: Pierogi z serem białym i polewa jogurtową, surówka z selera marchwi i jabłka, kompot
  • Podwieczorek: Owoce

 

Zapraszamy wszystkie dzieci na niecodzienne wydarzenie jakim jest Bal Karnawałowy.

Przywołujemy Wiosnę —> Bal Karnawałowy pt. Na zielonej Łące odbędzie się w dniu 1 marca (piątek) w godz. 9:30 – 11:30.
Mile widziane tematyczne przebrania ;-).

Od dnia 12 lutego co wtorek w Kolorowych Kredkach będą odbywały się zajęcia umuzykalniające dla dzieci GORDONKI.
Zajęcia poprowadzi Dagmara Latosińska – ciepła i miła osoba, która kocha śpiewać i spędzać czas z dziećmi. Wokalistka, absolwentka wydziału piosenki w PSM na Bednarskiej oraz absolwentka pedagogiki specjalnej. Pracuje z dziećmi, prowadzi warsztaty muzyczne metodą Gordona. O jej śpiewie Elżbieta Zapendowska powiedziała, że brzmi jak głos Anny German.

Zajęcia będą się odbywać w dwóch grupach.
1 grupa o godz. 9:30
2 grupa o godz. 10:00

GORDONKI to popularne wśród rodziców małych dzieci zajęcia, które umuzykalniają i rozwijają wszystkie zmysły naszych pociech. Polegają na sekwencyjnej teorii uczenia się muzyki, stworzonej przez profesora EE. Gordona, której istotą jest stymulowanie naturalnego rozwoju. Zajęcia skierowane są dla dzieci już od 6 miesiąca.


W środę 13 lutego odwiedzi nas Teatr Urwis z przedstawieniem Skrzacie Opowieści. Serdecznie zapraszamy wszystkie Dzieci.

Skrzacie opowieści:

Bajka autorska, interaktywna. Zabawne skrzaty uchylają rąbek swojego tajemniczego, baśniowego świata. Możemy poznać ich język, codzienne obyczaje i rytuały. Dowiadujemy się, w jaki sposób pomagają zwierzętom i ludziom. Mottem bajki jest bycie dobrym i uczynnym oraz pomaganie innym.


JADŁOSPIS LUTY

PONIEDZIAŁEK  4/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasta rybna, warzywa, herbata z cytryną
  • Zupa: Jarzynowa z ziemniakami
  • II danie: Makaron świderki z potrawką z kurczaka, marchewka mini, kompot
  • Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, owoce

WTOREK 5/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, serek wiejski, warzywa, kakao
  • Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami
  • II danie: Pierożki z mięsem z indyka, surówka colesław, kompot
  • Podwieczorek: Galaretka owocowa

ŚRODA 6/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, ketchup, warzywa, herbata
  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, kapustka zasmażana, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z masłem i dżemem niskosłodzonym, owoce

CWARTEK 7/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynka drobiowa, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Barszcz czerwony
  • II danie: Ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, herbatniki

PIĄTEK 8/02

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata ziołowa
  • Zupa: Krupnik
  • II danie: Naleśniki z serem białym z polewą jogurtową, jabłuszko prażone, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, ciastka zbożowe

PONIEDZIAŁEK  11/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, ser biały z dżemem niskosłodzonym, kakao
  • Zupa: Zacierkowa
  • II danie: Spaghetti bolognese, fasolka szparagowa na ciepło, kompot
  • Podwieczorek: Budyń waniliowy

WTOREK 12/02

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Rosół z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, polędwiczki drobiowe panierowane, surówka z marchwi, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z dżemem niskosłodzonym, owoce

ŚRODA 13/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasztet, ogórek świeży, herbata owocowa
  • Zupa: Koperkowa z ziemniakami
  • II danie: Kluseczki leniwe z polewą jogurtową, jabłuszko prażone, kompot
  • Podwieczorek: Misie Lubisie, owoce

CWARTEK 14/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, ser żółty, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, surówka colesław, kompot
  • Podwieczorek: Wafle ryżowe, owoce

PIĄTEK 15/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
  • Zupa: Brokułowa z kaszą jaglaną
  • II danie: Ziemniaki, miruna  w sezamie, surówka z kapusty kiszonej, kompot
  • Podwieczorek: Ciasto czekoladowe, owoce

PONIEDZIAŁEK  18/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, serki waniliowe, dżem, kakao
  • Zupa: Jarzynowa z ziemniakami
  • II danie: Ryż, kurczak w sosie śmietanowym, fasolka na ciepło, kompot
  • Podwieczorek: Kisiel owocowy

WTOREK 19/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, parówki z szynki, ketchup, warzywa, kakao
  • Zupa: Pomidorowa z makaronem
  • II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka glazurowana, kompot
  • Podwieczorek: Serek homogenizowany truskawkowy, owoce

ŚRODA 20/02

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, bitka wieprzowa w sosie, surówka z ogórka, kompot
  • Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe, owoce

CWARTEK 21/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, szynką wiejska, warzywa, herbata owocowa
  • Zupa: Ryżanka
  • II danie: Ziemniaki,  pieczone udko z kurczaka, surówka z buraków, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, biszkopty

PIĄTEK 22/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasta rybna, warzywa, kakao
  • Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami
  • II danie: Pierogi z serem białym z polewą jogurtową, surówka z marchwi, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, chrupki kukurydziane

PONIEDZIAŁEK  25/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, polędwica sopocka, świeże warzywa,  kakao
  • Zupa: Żurek z ziemniakami
  • II danie: Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot
  • Podwieczorek: Chałka z dżemem niskosłodzonym, owoce

WTOREK 26/02

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo mieszane, dżem, herbata owocowa
  • Zupa: Rosół
  • II danie: Ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z buraczka z jabłkiem, kompot
  • Podwieczorek: Galaretka owocowa

ŚRODA 27/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane, pasztet, ogórek kiszony, herbata z cytryną
  • Zupa: Kapuśniak ze słodkiej kapusty
  • II danie: Pierogi z mięsem z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, ciasteczka zbożowe

CZWARTEK 28/02

  • Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, warzywa świeże, herbata ziołowa
  • Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
  • II danie: Makaron z serem białym i polewą truskawkową, kompot
  • Podwieczorek: Owoce, wafle ryżowe

Zapraszamy wszystkie dzieci do świętowania razem z nami Mikołajek. W tym dniu o godz. 9:45 odwiedzi nas Teatr Urwis z przedstawieniem „Przygody Św. Mikołaja”.

Zbliżają się Mikołajki i Święta Bożego Narodzenia. Elf jak zawsze ma dużo pracy związanej z pakowaniem prezentów i czytaniem listów od dzieci. Świętemu Mikołajowi przytrafiają się liczne przygody, które utrudniają przygotowania do jego wyjazdu. Czy zaradny Elf, za pomocą magicznych czarów zdąży z przygotowaniami do wyjazdu i wyciągnie Mikołaja ze wszystkich tarapatów? Czy dzieci dostaną na czas swoje wymarzone prezenty?
Przedstawienie interaktywne, z dużą dawką świątecznego humoru, przeznaczone dla dzieci i nie tylko.

Serdecznie zapraszamy!

PS. Święty Mikołaj z prezentami odwiedzi nas jak co roku tuż przed świętami.


11.12.2018 – Ozdabianie Bombek

Z przyjemnością zapraszamy we wtorek 11 grudnia na godz. 17:00 wszystkie dzieci wraz z rodzicami do wspólnego świętowania. Będziemy wspólnie z dziećmi ozdabiać bombki. Zapewniamy wszystkie materiały do wykonania prac. Dzieła wspólnie wykonane oczywiście zabieramy później do domu.


27.11.2018 – Światowy Dzień Pluszowego Misia

Na dobranoc – dobry wieczór
miś pluszowy śpiewa Wam.
Mówią o mnie Miś Uszatek,
bo klapnięte uszko mam.

Jestem sobie mały miś, gruby miś,
znam się z dziećmi nie od dziś.
Jestem sobie mały miś, śmieszny miś,
znam się z dziećmi nie od dziś!

W dniu 27 listopada świętujemy Światowy Dzień Pluszowego Misia. W tym dniu zapraszamy wszystkie dzieci z ich ulubionym Misiem lub inną przytulanką.


BAL JESIENNY

Zapraszamy wszystkie dzieci na Bal Jesienny w dniu 25 października, w godz. 9:30- 11:30.

Bardzo mile widziane stroje-przebrania symbolizujące kolory jesieni, np. pomarańczowa bluzka + opaska na głowę.

jesienny bal



We wtorek 29 maja godz. 10:45 odwiedzi nas

Teatr Urwis z Krakowa z przedstawieniem „Sklep z zabawkami”

Bajka o chłopcu, który nie lubił swoich zabawek, nie szanował ich i nie chciał się nimi bawić. Pewnego dnia zabawki ożywają i chłopiec przekonuje się, że zabawa nimi dostarcza mu wiele radości. Spektakl ma na celu odciągnięcie dzieci od telewizji i internetu, a zachęca do bardziej aktywnego spędzania czasu.. Bajka autorska, interaktywna, komediowa skierowana do małych i dużych dzieci.


Szanowni Państwo,

z przyjemnością zapraszam wszystkie dzieci wraz z rodzicami do wspólnego świętowania.
Będziemy wspólnie z dziećmi ozdabiać pierniczki bożonarodzeniowe.
Pierniki oraz ozdoby zapewniamy. Dzieła wspólnie wykonane oczywiście zabieramy później do domu.

Zapraszamy w czwartek 14 grudnia na godz. 17:00. Proszę o potwierdzenie obecności.


25 listopada
przypada Światowy Dzień Pluszowego Misia
,
Zapraszamy Wszystkie dzieci do świętowania tego magicznego dnia razem z nami w dniu 27 listopada (poniedziałek).
W tym dniu
zapraszamy
wszystkie dzieci
z ich ulubionym Misiem.


17 listopada – piątek, w godzinach 8:00-17:00
w Kolorowych Kredkach – MINI SESJA ŚWIĄTECZNA

Koszt zdjęć to 45 zł w tym:
– 3 zdjęcia w formacie 15×21 wraz z płytą CD ze zdjęciami i projektem kartki świąteczne.

Proszę o przygotowanie odpowiednich ubrań –
eleganckiego stroju w kolorze białym, czerwonym,
zielonym, granatowym, wzory/faktury typowo świąteczne.
Jeśli posiadają Państwo gadżety świąteczne, proszę
o przyniesienie na pewno urozmaici to zdjęcia.


BAL JESIENNY
Zapraszamy wszystkie dzieci na Bal Jesienny
w dniu 9 listopada, w godz. 9:30- 11:30.

Bardzo mile widziane delikatne stroje-przebrania
symbolizujące kolory jesieni, np. pomarańczowa

bluzka + opaska na głowę.


Zapraszamy wszystkie dzieci na przedstawienie

w dniu 08 maja o godz. 10:30

spektakl pt. „Eko-Bartek”


Eko-Bartek: Przedstawienie autorskie, interaktywne. Pocieszny miś Bartek w przystępny sposób uczy dzieci ekologicznego podejścia do otaczającego świata. Bajka przedstawia podstawowe zasady dbania o środowisko (oszczędzanie wody, segregacja śmieci, recykling itp.). W spektaklu dzieci poznają również przyrodę, rośliny, owoce.


Poszukujemy do naszego zespołu:

NAUCZYCIELA

Jeśli:
• kochasz pracę z Dziećmi,
• łatwo nawiązujesz kontakt z Dzieckiem,
• jesteś odpowiedzialna, kreatywna i pełna pomysłów,
• jesteś studentką, absolwentką kierunku pedagogika lub ukończyłaś kurs opiekuna w żłobku lub klubie dziecięcym,
• znasz podstawy pedagogiki Marii Montesorii lub jesteś chętna/chętny do nauki nowych rzeczy,
• mieszkasz w niedalekiej okolicy od naszego żłobka,
• chcesz współtworzyć wyjątkową atmosferę naszego żłobka…

to właśnie Ciebie szukamy!

Gwarantujemy:
• praca na cały etat lub część etatu,
• umowa o pracę,
• domową atmosferę.

Aplikację wraz ze zdjęciem prosimy przesyłać katarzyna.cienkusz@kolorowekredki.waw.pl


W piątek 10 marca organizujemy Dzień Piżamowy.
Bardzo prosimy o przyniesienie na zajęcia PIŻAMY 🙂, można zabrać ze sobą również podusię,
kocyk czy ulubioną przytulankę.


W piątek 3 marca odbędą się zajęcia sensoryczne pt. Dino park.

Będziemy stymulować zmysły poprzez:
– wodę
– piasek
– błoto
– ‚lawę’
– igły i szyszki sosny
– galaretkę
– kisiel
oraz innymi niespodziankami.

Prosimy o przyniesienie ubrań na zmianę.


Zapraszamy wszystkie dzieci na bal karnawałowy w dniu 13 lutego (poniedziałek)

pt. Podwodny świat.
Bal odbędzie się w godzinach 9:30 – 11:30.

Zachęcamy do tematycznych przebrań w tym szczególnym dniu.


mikolaj

Kolorowe Kredki wraz z Fundacją Nasze Szczęścia, która prowadzi Babicki Klub Mam, włącza się w akcję świąteczną zbierania darów dla Domu Samotnej Matki i Dziecka na warszawskiej Pradze ul. Szymanowskiego 4a. Jeśli ktoś z Państwa chciałby pomóc, to proszę o pozostawienie rzeczy do końca tygodnia u nas placówce.

CO ZBIERAMY:

– żywność o długim terminie przydatności: tj. płatki do mleka, mleko – ryżowe, sojowe, owsiane (są tam dzieci, które są alergikami), konserwy, dżemy, płatki owsiane, ryż, kasza, miód, cukier, słodycze, herbata, kakao etc., – środki do higieny tj. szampon, mydło, pasta do zębów, żel pod prysznic, balsam do ciała, krem do twarzy, chusteczki wyciągane z pudełka, pampersy, kremy na odparzenia etc., – najróżniejsze rzeczy tj. ubrania, zabawki, przedmioty gospodarstwa domowego itp…, które Wam już nie są potrzebne, które są w dobrym stanie!!!!, takie które się w tym Domu mogą przydać;

Jeśli chodzi o bieżące potrzeby, to na chwilę obecną potrzebują kilku nowych kołder oraz prześcieradeł, a także małych poduszek. Chętnie przyjmą także koce lub pledy.

Z racji tego, że DSMiD na Pradze połączony jest z Ośrodkiem Pomocy Społecznej, to te rzeczy, które się nie przydadzą w tym Domu, to są przekazywane innym potrzebującym na Pradze, więc nic się nie zmarnuje Nawet męskie ubrania A zapewniam Was, że Praga jest w stanie „wchłonąć” wszystko. Pamiętajmy tylko, aby to były rzeczy dobrej jakości!!! Przekażcie proszę informację dalej, być może Wasi znajomi, rodzina czy przyjaciele mogą również pomóc. ZAPRASZAMY Każda pomoc mile widziana, również męskie silne ręce, aby później wszystko zawieźć. slonce motyle